Галерия GISSEN представя международния пленер в Мъглиж

Най-голямата българска виртуална Галерия GISSEN, представя изложбата от Третия международен пленер „Съвременното изкуство – 21 век”, който се проведе в Мъглиж. В продължение на 10 дни, дванадесет автори от пет държави рисуваха в най-живописните кътчета на Мъглиж. Организатор на третия пореден пленер бе община Мъглиж. Проявата е спонсорирана от хора от общината, които имат отношение към изобразителното изкуство. Сред тях са Младен Чернаков, Николай Карагьозов, председателя на общинския съвет Катя Филипова, Христо Димитров и Неджет Бейсолу. Към спонсорите се присъединиха и видни граждани на Стара Загора, като Румен Райков, Александър Иванов, Меглен Гюров. Организациите, подпомагащи проявата в Мъглиж са Пенсионен фонд „Доверие“, Галерия „Недев“ и Румен Георгиев в лицето на фирма „Глобал Гео“ от Стара Загора. Кметът на общината Господин Господинов поздрави авторите и им връчи специално изработени грамоти за участието им в пленера. С творбите от първия пленер, които бяха дарени от авторите на община Мъглиж и след това продадени на търг, бе върнато към живота дете, намиращо се в будна кома. Надявам се, че и сега ще се случи нещо добро в общината, коментира Господин Господинов.
Сред българските участници в пленера личат имената на Светлозар Недев, Живко Тенев – Gissen, Атанас Дончев, Милена Господинова, Цветан Стоянов и Динко Ненов. Чуждестранният легион бе представен от Ахмет Юзел /Турция/, Светлана Еластова – рускиня, която живее в Лондон, Мита Ристич от Сърбия, българката Павлина Копано, която живее в Истанбул и македонките Елица Димитрова и Николета Стойчевска.
Галерия NEDEV в Стара Загора също ще покаже изложбата от пленера, каза нейният собственик Светлозар Недев. Днес той бе приет за член на Професионалния съюз на художниците в Русия. Членската си карта той получи лично от Светлана Солодовникова.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Вашият коментар