Мадона пя по улиците на Ню Йорк и пусна документален филм

Мадона е неуморна и винаги държи да е номер 1. С годините това малко по-трудно се случва, но тя има усет кога и какво да направи, за да запази статуквото си. Тези дни отново се разписа с прояви – пя по улиците на Ню Йорк и пусна документален филм за последното си турне Madame X.

Лентата дебютира в САЩ, Латинска Америка, Австралия, Скандинавия и Канада, по Paramount+, стрийминг услуга от Viacom CBS. Феновете извън тези пазари могат да гледат документалния филм по MTV. За да съвпадне с дебюта му, Warner Records пуснаха дигитален саундтрак, който показва 20 изпълнения на живо, от различни моменти в богатата кариера на Мадона. Документалният филм и придружаващ саундтрак са записани през 2020 в Лисабон, Португалия, по време на Madame X Tour. Това е първия път, когато звездата пее на по-малки локации след Virgin Tour през 1985. Турнето през 2008, Sticky & Sweet Tour, продължава да държи рекорда за световна обиколка с най-високи продажби от жена артист за всички времена. Филмът е режисиран от Рикардо Гомес и SKNX. Той улавя изключителните и възхитителни изпълнения от турнето, посрещнати в напълно разпродадени локации по света. На сцената по време на продукцията Кралицата на поп музиката е придружена от състав от близо 50 изпълнители, включително собствените й деца, музиканти и световни танцьори, редом до изцяло женския Orquestra Batukadeiras. С глобални продажби от над 300 милиона записа Мадж е най-продаваната жена артист на всички времена.

Младежи от Ахтопол ще почистват веломаршрут в Странджа

Младежи от Тракийското дружество в Ахтопол се обърнаха към инж.Румяна Цвяткова – директор на Природен парк „Странджа” с желание да помогнат за нашите маршрути. В най-скоро време предстои среща, на която ще обсъдим конкретни действия, каза Румяна Цвяткова. С тяхна помощ можем да обновим и почистим веломаршрута между село Кости и Ахтопол. Той не е почистван скоро и ще има нужда да се разчисти от тревна и храстова растителност. Ще огледаме също дали има нужда от маркировка“, обясни тя. Цвяткова допълни, че туристическият сезон в Странджа тази година е бил много добър. 

Очни прегледи за деца и възрастни в Минерални бани на 15 октомври

Очни прегледи за деца и възрастни, организирани от мобилен очен кабинет и оптика ще се състоят на 15 октомври в община Минерални бани. Прегледите ще бъдат направени от специалистът по очни болести д-р Еркин Осман. Хората ще могат да снабдят на място с контактни лещи и разтвори и да си поръчат на достъпни цени рамки и диоптрични стъкла. Кабинетът има договор със здравната каса и за пациенти с направление от личния лекар прегледът ще бъде безплатен. За пациенти без направление цената на прегледа ще е 20 лева. Прегледите ще бъдат извършени на паркинга пред зднравната служба в Минерални бани от 09,00 до 17,00 часа.