Обявиха национален фотоконкурс „Мъглиж – вчера и днес”

Национален фотоконкурс на тема „Мъглиж – вчера и днес на снимка” обявяват община Мъглиж и вестник „Мъглижки нюанси”. Целта на конкурса е да се популяризира  Мъглиж, като град разположен на едно от най-красивите места в Старозагорска област, да се покажат неговите природни и културни забележителности.

Снимките трябва да бъдат направени в Мъглиж и неговите околности и да показват оригинален и съвременен поглед към природните и културно-историческите места на града. Право на участие имат всички фотографи – професионалисти и любители, без ограничения във възрастта. Под участник се разбира лицето, което изпраща снимка. Всеки може да участва с до три свои фотографии в .jpeg формат и размер, не по-голям от2Mbза всяка снимка. Участниците са длъжни да изпратят трите си имена, кратки биографични данни и телефон за връзка. С изпращането на снимка участникът гарантира, че притежава правата за нея и ги предоставя безвъзмездно в полза на вестник „Мъглижки нюанси“ и могат да бъдат използвани в материали, популяризиращи град Мъглиж. Лица, ненавършили 18 години, могат да участват в конкурса само със съгласието на своите родители, което те отразяват в информацията за себе си. В случай, че на фотографията са заснети хора, авторът декларира тяхното съгласие за публикуване на фотографията. Личните данни на участниците – телефони и имейл адреси – няма да бъдат публикувани. Те ще се използват само за уведомяване на печелившите и за уведомяване на участниците. Фотографиите ще бъдат оценявани от тричленно жури, а трите най-добри ще бъдат наградени от кмета на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов. Не се изплаща хонорар за получени за конкурса или публикувани снимки, съобщават организаторите. Авторските творби ще се приемат до 10 май 2022 на Е-mail: Maglizh_21vestnik@abv.bg   „За фотоконкурса“. Победителите в конкурса ще бъдат обявени на 20 май 2022 г. на сайта на Община Мъглиж. Пълният статут на конкурса и формуляр за участие можете да изтеглите оттук!

В община Минерални заболелите от ковид са 15 за седмица

15 са регистрираните нови положителни случаи на коронавирусна инфекция в община Минерални бани през последната седмица на месец ноември. Само за последното денонощие положителните в цялата Хасковска област са 89, като заразените са от всички общини. Сред новите случаи има шофьор на филиала за Спешна помощ в Тополовград, две учителки и ученик от СУ „Христо Ботев“ – Ивайловград. Под карантина са 21 ученици от 4а клас.

През седмицата най-много са заразените от общините Хасково и Димитровград, съответно 196 и 162. Най-малко новозаразени има в община Маджарово – трима. 241 души са хоспитализираните към момента, които са настанени за лечение в лечебни заведения. Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 16 599. Починали са 1053 души. Починали за изминалото денонощие са жена на 78 г. и мъж на 69 г. от община Димитровград.

Депутатка от Нова Зеландия отиде с колело до болницата за да роди

Депутатка от Нова Зеландия отиде с колело до болницата, за да роди един час по-късно и публикува снимки от велопарка на здравното заведение. Джули Ан Гентер обясни във Facebook, че със съпруга й не планирали пътуването с велосипед, но така се е случило. Тя написа, че контракциите й не били много сериозни, когато решили да тръгнат, а и болницата била само на 10 минути. По време на пътуването обаче, те се усилили. Въпреки това двойката стигнала навреме и раждането е минало бързо. Джули Ан Гентер е родила здраво момиченце.