Великденски базар организира община Първомай

Великденски базар организира община Първомай. В навечерието на Великденските празници, във всеки от нас се събужда желанието да направи добро, да дари надежда и да помогне на нуждаещи се хора, каза кмета на общината Николай Митков. Община Първомай се надява да продължи и утвърди традицията да организира дарителски акции и кампании, подобно на тази, организирана под формата на Коледен базар пред месец декември 2021г.

Кметът на Мъглиж – за Тялото и Душата, срещу вечните критикари

Кметът на Мъглиж, д-р Душо Гавазов излезе с емоционално слово срещу „вечните критикари”  в дните преди Великденските празници. Публикуваме го без редакторска намеса: „Скоро бях атакуван от т.нар. ,,вечни критикари” защо аз, Докторът, учил медицина години наред и ял наготово хляба на родителите си, в името на някакви лични и Кметски дивиденти отстъпвам от науката и помагам на Старозагорския митрополит да трови душите на мъглижани и гостите на Мъглиж с разни никому ненужни заблуди за Бог. И защо допускам да се харчат държавни пари за възстановяване на манастири, църкви, вместо да бъдат използвани за полезни за хората неща?!

Поводът за тази вербална атака най-вероятно са одобрените съвместни проекти на Старозагорска Митрополия и Община Мъглиж през Държавен фонд „Земеделие”, единият за 578 000, а другия за 575 000 лв, чиято цел е ,,Реставрация и подобряване на околното пространство на Девическия манастир „Св. Николай” край град Мъглиж” на първия проект и ,,Ремонт, реставрация, подобряване на околното пространство и вертикална планировка на църквата „Св. Димитър” в Мъглиж”, на втория. На тези, които смятат, че парите отделени за реставрация и реконструкция на подобни ,,святи” места, места с невероятен заряд и ,,вътрешна” енергия са най-безумно похарчените пари, няма да отговарям, защото вярвам, че има нещо скрито зад невероятното творение от кости, мускули и кръвоносни съдове, наречено Човек. Виждал съм, за съжаление, как ние, Лекарите, с цялото си познание стоим и сме безпомощни да помогнем, как идва момент, в който разбираш, че си направил всичко, което е по силите на Човек и приемаш идващото и изведнъж, необяснимо става Чудо. Защото точно Лекарят знае, че няма Тяло, което може да оцелее без Душа! Затова, Аз – Д-р Душо Гавазов, Кмет на Община Мългиж, с моето знание, добито през годините – Медицина, с моята воля, калена в битки за здравето и живота на моите пациенти, с Вярата ми, че мога и трябва да работя за всички жители на Мъглиж и опита ми от годините в Администрацията, заявявам, че съм горд с проектите за реставрация на Девическия манастир и храма „Св. Димитър“ и ще направя всичко възможно не само да бъдат завършени, но да спечеля с моята администрация нови такива, защото борбата за Тялото, започва със здравето за Душата!

В Минерални бани следят за нерегламентирани сметища

Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер предупреди кметовете на населени места в общината да се огледат къде какви сметища има и да сигнализират в общината за да бъдат почистени. Чистотата е един от най-важните моменти за националния курорт, и ние сме много стриктни в това отношение, каза Мюмюн Искендер. Искаме, когато туристите дойдат тук да останат с хубави и приятни впечатления и да искат да се върнат отново. Минералната вода е нещото, което ги довежда при нас, но когато видят приветливо и красиво място, те разбират, че тук хората имат отношение към гостите, добави още общинският кмет.