Община Чирпан с почетен плакет от Народното събрание

Почетен плакет на Народното събрание връчи председателят на парламентарната Комисия по туризъм Илин Димитров на кмета на община Чирпан Ивайло Крачолов. На връчването присъства и старозагорският депутат Атанас Михнев. По думите на Димитров Чирпан е една от най-активните български общини в сферата на туризма. Той изрази възхищението си от организацията на три от големите събития: фестивала в Златна ливада, Международния фестивал на лавандулата и Midalidare Rock In The Wine Valley, които са имали радостта на над 60 хиляди посетители. Това е много добро постижение за фестивален туризъм, който е изключително модерен в света и носи икономически резултати за регионите, подчерта Димитров. Съчетаването на местните традиции, новаторството и креативността винаги водят до удовлетворяване на туристическите потребности, въпреки процесът понякога да е нелек и дълъг, каза Михнев, впечатлен от организацията и подготовката на календара със събития в Чирпан. Той е поел ангажименти като зам.-председател на парламентарната Комисия по външна политика към община Чирпан за популяризирането й извън България. Кметът благодари за оценката, подчерта ролята на организаторите, партньорите, участниците и институциите, които са в основата за високото ниво на фестивалните събития, въпреки месеците с ограничения, заради пандемията.

Приключи реконструкция на 3,5 км водопроводна мрежа в Ягода

Община Мъглиж завърши втория етап от пълната реконструкция на близо 3,5 километра водопроводна мрежа, с цялостно асфалтиране на уличните платна в село Ягода. Това съобщи кметът д-р Душо Гавазов. От думите му стана ясно, че проектът е на стойност близо 2,6 млн. лева. Гавазов обясни, че се очаква до дни да се състои откриването на ,,Банския комплекс” в курортното село. По думите му дейностите по строителството и реставрацията на тази емблематичната сграда са приключили. Преди обектът да бъде въведен в експлоатация се очаква последно становище от Министерство на културата.

Кладенец, построен от бащата на Ангел войвода има край Татарево

Кладенецът, край местността „Боаза” близо до село Татарево е правен от бащата на Ангел войвода.  Той е родом от Драгойново и довел тук сина си, когато бил само на една годинка.

По-късно малкия Ангелчо става прочутия Ангел войвода. В нашето село е израснал Ангел войвода, до кметството има дори паметник, казват татаревци. Мелницата на баща му не е била точно до кладенчето. Тя била отсреща в канарите. Скалата над нея се казва Хал Кая, което в превод означава голям камък.