Млад мъж се удави в Созопол, спасявайки приятелка

35-годишен мъж се е удавил в морските води край Созопол, потвърди МВР. Трагичният инцидент се е случил в петък сутринта. По информация на полицията той е тръгнал да спасява приятелка, но е изчезнал в морето. Тялото му е изплувало днес край Созопол.

Графиките „Тебеширен свят“ представя Музея на GISSEN

„Тебеширен свят” е новата графична изложба в Музея на GISSEN / www.gissenartmuseum.wordpress.com /. Тези 36 дигитални графики са една разходка в миналото, когато ние – тебеширените хора драскахме в междучасието по черните дъски в класните стаи и не оставяхме никакъв шанс на дежурните да ги изчистят преди да е влязла учителката. След това сякаш целият ни живот остана един такъв – тебеширен. Тогава нямаше мобилни телефони, таблети и компютри, но ние бяхме щастливо поколение, въпреки тебеширения прах по дрехите и ръцете ни, споделя авторът.

GISSEN е един от най-креативните съвременни творци. Вече шеста поредна година той представя на всяко първо число на месеца своя нов проект под формата на виртуална изложба. Това е един наистина жесток ритъм на работа и аз не го правя за да се съревнонавам с някого или да се доказвам пред някой. За мен това е просто начин на живот и аз казвам по този начин онова, което имам да кажа на хората. За мен всяка една изложба представлява определена концепция, на която са подчинени различни теми, изразни средства и преживявания и всяко произведение има точното си място в този пъзел, допълва GISSEN.

Сред най-успешните му графични проекти са „Гротески” /2008/, „Вътрешен ритъм” /2008/, „Матриархат” /2008/, „Първична хармония” /2010/, „Японски графики” /2013/, „Графики от стария грамофон” /2016/, „Преображения” /2018/, „Деветата земя” /2018/, „Red&Blue” /2019/, „Геометрия на сънищата” /2019/, „Рисунки от Париж” /2020/, „Драскотини в пясъка” /2020/, „Парижки провокации” /2021/, „Трубадурът на Лунния камък” /2021/, „Силуети от Париж” /2022/, хайгите „Диана и Аз” /2022/, мексиканските рисунки “Мариачи” /2022/, “Балансиране по вертикала” /2023/, „Бродиловски бродници” /2023/, „Молитва за вятър“ /2023/ и „Староселски старци“ /2024/. Част от творбите си артистът създава директно в дигитална среда, други по традиционния начин. Произведения на GISSEN могат да бъдат закупени освен от Музея на GISSEN и онлайн от платформата за изкуство ARTPAL