Продължава записването за полумаратона „Ардино – Дяволски мост“

Продължава записването за спортен полумаратон „Ардино – Дяволски мост – Ардино“ за купата на кмета на Община Ардино. Надпреварата ще се проведе на 10 август (събота) от 09:00 ч. в рамките на четвъртото издание на „Дните на Ардино 2024“.

Стартът ще се даде в центъра на Ардино, след две обиколки (център – ул. „Родопи“ – ул. „Бели брези“ – център) ще се продължи по маршрута Ардино – Дяволски мост и връщане към центъра на Ардино, финала ще бъде на стартовата линия. В полумаратона се предвижда участието на състезатели от страната и от чужбина. Целта на състезанието е да се утвърди здравословния начин на живот, опознаването на географските и исторически забележителности на територията на община Ардино. Надпреварата ще се проведе в следните възрастови групи: юноши и девойки от 14 до 18 години, мъже и жени над 18 години без определена горна граница. Всички лекоатлети, участващи в състезанието, попълват формуляр за регистрация за да получат стартов номер. За призьорите са предвидени купи, медали, парични награди и грамоти. Регистрация за участие в спортния маратон може да се направи на имейл адрес: belkizbilezer91@abv.bg или в отдел „Образование, спорт, култура и младежки дейности“ на телефон: 0886 441 092. Крайният срок за записване е до 8 август 2024 г. (четвъртък).

Община Минерални бани подписа договор за финансиране на проект

Община Минерални бани подписа договор с Националния доверителен екофонд за финансиране на проекта „Оптимизиране начина на водовземане на разрешителен режим за минерални води от сондаж CH-3ВП чрез изграждане на нов водопровод, ремонт на съществуващи резервоари и изграждане на разпределителна мрежа в с. Минерални бани – втори етап, подобект А“.

Това информира зам. кмета на общината Нуртин Сабри. Стойността на финансирането е 396 093 лева, а максималната стойност на проекта е 792 186 лева. Вторият етап включва ремонт на втория резервоар за минерална вода, което ще позволи да се подава вода до централната част на кв. „Нов живот“, където интензивно се изграждат нови хотели и оздравителни заведения, добави още Нуртин Сабри.