Община Минерални бани с нова визия на Ваканция & СПА Експо

Община Минерални бани бе представена с тотално обновена и стилна визия на Международното туристическо изложение Ваканция & СПА Експо. Наред със стилно оформените рекламни материали и брошури представящи забележителностите и туристическия потенциал на общината в нейната нова визия влиза и нов туристически портал, в който могат да се видят всички всички подробности за националния курорт в детайли.

Най-важният акцент както и преди пада разбира се върху качествата на минералната вода, която няма аналог в страната и е равна по показатели на тази в Карлови Вари.

Министърът на туризма Зарица Динкова откри 40-тото юбилейно издание на Международното туристическо изложение Ваканция & СПА Експо 2024, което стартира днес и ще продължи до 15 март в София. Министърът на туризма Зарица Динкова откри 40-тото юбилейно издание на международното туристическо изложение Ваканция & СПА Експо 2024, което  стартира днес и ще продължи до 15 март в София.

В тазгодишното изложение се представят туристически компании от Европа, Африка и Азия, като броят на изложителите е над 200. Страна-партньор на Ваканция & СПА Експо 2024 е Мадагаскар, а посетителите имат възможността да се запознаят с туристическите продукти на Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия и др. В Интер Експо Център присъстващите могат да се запознаят с представители на различните сегменти в туризма – национални и регионални бордове, браншови организации, туроператори, агенции, експерти, собственици, мениджъри на хотели, SPA и уелнес центрове, представители от голф, винения, кулинарния и младежкия туризъм. Ваканция & СПА Експо 2024 се провежда с подкрепата на Министерството на туризма.

Министърът на туризма Зарица Динкова посети щанда на община Минерални бани, където се запозна с даденостите на този уникален курорт, който освен туризма с лечебна цел прави и сериозна крачка към историческия туризъм. Именно в Минерални бани е установена най-голямата концентрация на мегалитни съоръжения в страната, което говори и за невероятния потенциал, това място да се превърне в новия Стоун Хендж на Балканите. Министър Динкова получи като подарък и уникален часовник, за да я подсеща, че в най-скоро време трябва да посети и разгледа забележителния потенциал на този уникален курорт.