Община Стамболово отбеляза 39 години от създаването си

На 30 септември т.г. Стамболово отбеляза 39-годишнината от обявяването си за община. Кметът на общината Аднан Йълдъз поздрави по този повод жителите на Родопската община.

От името на общинска администрация Стамболово и лично от мое име имам честта да се обърна към всички вас и да ви поздравя с 39-та годишнината от обявяването на Стамболово за община! Благодаря на всички, които с воля, надежда и с труда си допринасят за нейното развитие и просперитет. Убеден съм, че благодарение на съвместните усилия на служителите на Общината, Общинския съвет, институциите, бизнеса и гражданите ще постигнем по-добро бъдеще и ще продължим да отстояваме авторитета и доброто име на Община Стамболово. Отправям своите пожелания за здраве, лично щастие, увереност и силна воля във всяко ново начинание! Честит празник!

Община Стамболово е основана през 1983 г., земя с богата история и благоприятно географско разположение. Настоящето и се гради с динамичността и инициативността на местното население. По случай 39 години от основаването на община Стамболово, най-малките дечица на община Стамболово представиха културно-музикална програма в базите на ДГ ,,Звездичка“ в петте населени места -Стамболово, Жълти бряг, Голям извор, Малък извор и Силен. На празничното събитие в различните населени места присъстваха кмета на община Стамболово Аднан Йълдъз, председателя на Общински съвет Ербил Халим и заместник председателя на Общински съвет Емине Адем и приветстваха жителите на цялата община.

Кметът на община Стамболово благодари на всички, които с воля, надежда и труда си допринасят за развитието и просперитета на общината. От своя страна той сподели, че посланието на днешния празник е силата, с която да преодоляваме изпитанията и вярата, че заедно можем да сътворим по-добро. Завърши с думите, че е убеден в съвместните усилия на жителите, служителите на общината, на Общинския съвет, че ще постигнат по-добро бъдеще и ще отстояват авторитета на община Стамболово. На всички бази на ДГ ,,Звездичка“ бяха раздадени торти по случай празника. Празничното събитие завърши с много песни и усмивки.