В Минерални бани приеха механизъм за разпределение на субсидии

В община Минерални бани приеха механизъм за разпределение на субсидии за транспортните фирми, извършващи обществен превоз. Механизмът е разработен на основание на указанията, които са към Постановление № 283, каза кметът на общината Мюмюн Искендер.

На последното си заседание общинските съветници одобриха трансфер, представляващ целева субсидия за подпомагане на транспортните фирми, във връзка с това, на основание чл. 57 от Наредбата за предоставяне на компенсации на транспортните фирми, извършващи обществен превоз.

На времето с Георги Иванов бяхме се разбрали за всички линии и нямаше проблем, той ги остави на Минерални бани, ние да се занимаваме с транспорта от областния град до общината и обратно, каза кметът Мюмюн Искендер. Не зная по какви причини следващият кмет на Хасково – Добри Беливанов поиска 4 от линиите да минат към община Хасково, тъй като са по-голяма община, а три останаха за Минерални бани. Споразумението е подписано от двамата общински кметове, от мен и Добри Беливанов, каза кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер. То е подписано и от областния управител при одобряването на областната транспортна схема. Не знам какъв е проблемът с община Хасково, но те продължават да карат с транспортна схема от 2000-та година. Не приемат актуалната транспортна схема. Заострих вниманието на Станислав Дечев на поредното ни събиране и му казах, другия вариант е всички жители на община Минерални бани да минат към гражданско неподчинение. Информацията ми е, че след този разговор този автобус в 07,00 часа идва до село Сусам. Всичко това, което вие го искате е включено в схемата на община Хасково, защото сега двете общини отговаряме за транспортната схема, каза още кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер.