Кейт Мидълтън празнува 41-вия си рожден ден

На 9 януари тази година Катрин Елизабет Мидълтън празнува 41-ия си рожден ден. Сключвайки брак с британския престолонаследник, принц Уилям, тя стана херцогиня на Кеймбридж, но след смъртта на кралица Елизабет Втора през 2022 г. Кейт тя наследи още две титли.

Едната от тях е херцогиня на Корнуол, каквато доскоро беше Камила Паркър Боулс, вече кралица консорт. По-висшата титла, с която съпругата на Уилям беше удостоена, е принцеса на Уелс – принадлежала по-рано на принцеса Даяна. След като баща му Чарлз вече е крал на Великобритания, на свой ред Уилям пое по неговите стъпки с титлата принц на Уелс. След сватбата си с принц Уилям през 2012 г. Кейт Мидълтън се превръща в един от най-обичаните членове на кралското семейство. Освен безупречна в стила си, принцесата на Уелс е един от най-ангажираните кралски особи. Съпругата на принц Уилям е отдадена на каузи като психично здраве сред деца и възрастни, образование и съхраняване на околната среда.

Днешният рожден ден е сладко-горчив за принцесата, чийто празник се състои в разгара на противоречията около автобиографията на принц Хари „Резервен“ (“Spare”). В неделя бяха излъчени две телевизионни интервюта с херцога на Съсекс, като се очакват и още негови участия при излизането на мемоарите на 10 януари. По традиция Кейт Мидълтън получава пожелания не само от почитатели, но и от членове на кралското семейство. Чарлз Трети и Камила поздравиха публично принцесата на Уелс в официалния си Twitter профил, споделяйки прекрасен кадър. Към снимка на Кейт, на която тя получава букет цветя от малко момиче, двойката написа: „Пожелаваме на принцесата на Уелс много щастлив рожден ден!“