Най-скъпият парапет се намира в община Гълъбово

Странни неща се случват при нас в Гълъбово, ни писаха наши читатели. Доскоро бяхме известни с Тецовете  и най-големия ключ “The biggest key“, сега вече си имаме и най-скъпия парапет.

Малко пояснения – всичко започва преди Нова година/2023/г., един по един договорените банкети в хотел-ресторант “Елмира” на „Клуба на инвалида“, “Клуба на миньора, Есперантско дружество “Еделвайс“, Клуб на пенсионера и др. внезапно бяха „пренасочени“ по силата на единоначалието на друго място близо до кръговото. Впоследствие се оказа, че дори има забрана да идват при нас, сподели собственикът на заведението Милко Иванов.

“Сигурно знаете, че при нас в Гълъбово се строят ударно фотоволтаични паркове, строителството ще продължи няколко месеца и тъй като сме малък град  и легловата база е ограничена, нормално е фирмите да търсят първо свободни места по хотелите. Но какво се получава на практика – имаме договорка с определени фирми, идват по 10-15 работника, стоят 2-3 дни и  много се извиняваме, тук ни харесва, но ни посъветваха, че ако не искаме да имаме  проблеми с обектите, то трябва да се изнесем от хотела, и да отидем   еди-къде си.

Последният случай  е с 25 работника – украинци, със статут на бежанци, цял ден им стоя багажа във фоайето на хотела, докато намерят къде да ги подслонят. Така стоят  нещата със свободата на частния бизнес при нас, но да се върнем към парапетите – става  дума за два парапета, които стоят на паркинга пред хотела от няколко години, незнайно на кой са и всеки си ги мести както си иска, все пак паркинга е общински.

Глобата  която ни е  наложена за тези два парапета е  40 000 лв. /четиридесет хиляди лева /т.е. по 20 000 лв/бр., което ги прави най-скъпите парапети. Между другото, снимката показва позицията на парапетите, когато е правен констативния протокол. Само да допълня,  че всичко това се случва защото член на нашето семейство – Георги Михайлов, има смелостта да се кандидатира за Кмет  на Община Гълъбово на предстоящите общински избори. САМИ МОЖЕТЕ ДА СИ НАПРАВИТЕ  ИЗВОДА !!!

И понеже тези „странни неща“ вероятно, ще продължат да се случват още известно време, затова ние ще продължим да ви информираме своевременно!