Община Созопол ще завърши спирката в Черноморец за сезона

Община Созопол ще завърши спирката в Черноморец за сезона, каза кмета Тихомир Янакиев. Парите никога не стигат. Инфлацията, увеличението на горивата, електроенергията, минималните заплати, няма как разходите да не са увеличени, затова трябва да се увеличат и приходите. Отново опираме до събираемостта на прихода и стриктна политика при разходването им. Има проекти, които ще изпълняваме, има и преходни, а дали ще ни стигнат парите – Божа работа. На фона на случващото се през последните шест месеца, никой не може да предвиди бъдещето. За този период цените скочиха с 20 – 30 %. Войната в Украйна продължава, не смея да предвиждам какви ще бъдат цените на строителните материали. Строим нова автоспирка в гр. Черноморец, нов паркинг на ул. „Люлин“ в Созопол. Спирката ще довършим до началото на сезона, останалото отлагаме за есента. Няма как, влиза забраната за строителство в общината през летния сезон – четири месеца и половина. Каква е гаранцията, че цените ще бъдат същите и наесен, и фирмите, които са спечелили поръчките няма да се откажат заради повишението им. 

Продават на търг роклята на Дороти от „Магьосникът от Оз”

Един от най-разпознаваемите тоалети в американската филмова история – синьо-бялата карирана рокля, която младата Джуди Гарланд носи като Дороти в класическия филм от 1939 г. „Магьосникът от Оз“, ще бъде предложен за продан, предаде Асошиейтед прес.

В продължение на десетилетия една от версиите на роклята, която Гарланд носи във филма, е смятана за изгубена в Католическия университет на Америка, където в началото на 70-те години на миналия век е подарена на някого от театралния факултет. Впоследствие следите й се губят и тя се превръща в нещо, което хората смятат за мит. Разчистване, направено миналата година, води до намирането на роклята в стара кутия за обувки и сега тя отива на търг.

Очаква се носталгичният фактор да изиграе своята роля, когато тоалетът бъде предложен за продан на търга „Класически Холивуд: Кино и телевизия“, организиран от аукционна къща „Бонамс“ на 24 май в Лос Анджелис. Предварителната оценка на роклята е между 800 000 и 1,2 милиона долара. От „Бонамс“ тази седмица изложиха тоалета в офиса си в Ню Йорк, преди да го изпратят в Калифорния. Там публиката също ще може да види роклята, преди тя да бъде предложена на търга.

Кметът на Стамболово поздрави мюсюлманите от общината

Кметът на община Стамболово Аднан Йълдъз поздрави мюсюлманите от общината с празника Рамазан байрам. Уважаеми братя и сестри мюсюлмани, приемете моите най-сърдечни поздравления по случай свещения празник Рамазан байрам, се казва в поздравлението.

От сърце желая много здраве, щастие, късмет и благоденствие на Вас и Вашите семейства и приятели! Празникът Рамазан байрам ни учи на мъдрост и толерантност и ни прави още по-отговорни и по-добродетелни към ближния. Честит Рамазан байрам!

Мюмюн Искендер и Мехмед Лятиф поздравиха мюсюлманите в Минерални бани

Мюсюлманите честват един от двата си големи религиозни празници – Рамазан Байрам. Той се отбелязва в края на свещения за тях месец. На този фон за първи път от две години насам молитвите се провеждат отново в храмовете. Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер и председателят на Общинския съвет Мехмед Лятиф честитят на всички мюсюлмани от общината свещения празник Рамазан байрам, като им пожелават здраве, благополучие и радост! Нека на този празник отворим сърцата си за добро и почтеност, нека дните ни да бъдат изпълнени с мир и разбирателство! Честит Рамазан байрам!