Пет детски площадки обновяват по проект в Чирпан

Община Чирпан кандидатства с проект по „Красива България” 2022 година. Проектът е „Основно обновяване на открити площадки за игра в Детска ясла „Д-р Иван Софкаров” в Чирпан” по Мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”. Предвижда се ремонт на съществуващите и изпълнение на нови огради, в участъците, където липсват, по границите на имота, с врати за пешеходен достъп, ремонт на 5 детски площадки на открито с монтаж на подходящи съоръжения за игра и настилки самостоятелни за всяка група. Общият бюджет на проекта е 255 443 лв. с ДДС. Общината ще трябва да поеме 50% от стойността.

Ще залесяват 35 декара с дъб и акация в община Стамболово

35 декара ще бъдат залесени в община Стамболово, става ясно от обявената обществена поръчка. Прогнозната й стойност е 65 195 лв. без ДДС, като финансирането е от ЕС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 17 юни. Ще се купят 20 020 фиданки благун – дъб и 3 500 фиданки акация. Те ще бъдат засадени в два общински имота. Единият е в землището на село Светослав и е с площ 28 дка, а другият е 7 дка и е край село Бял кладенец. Залесяването трябва да приключи до 20 март 2023 г. Предвидени са обработка на терените, ограждането им и отглеждането на културите. Целта на залесяването е подмладяване на горите в община Стамболово.

Кметът на Минерални бани поздрави за празника хората от общината

Кметът Мюмюн Искендер поздрави жителите и гостите за празника на община Минерални бани. Той се отбелязва всяка година на Черешова задушница. Уважаеми жители и гости на община Минерални бани, за първи път от две години насам имаме възможност да отбележим празника на нашата община. Ковид пандемията няма да ни принуди да забравим нашите светли дати. Позволете ми, да Ви честитя Черешова задушница – Деня на община Минерални бани и да ви пожелая здраве, благополучие и радост. Нека вървим устремени и заедно към бъдещето, и да не забравяме миналото, своя фолклор и обичаи. Тази целебна вода, която имаме е лекувала не само римски императори, но и ранените воини на цар Иван Асен II след битката при Клокотница. Да бъдем признателни и да ценим даровете, с които природата ни е дарила щедро. Честит празник!