Тихомир Георгиев поздрави жителите на Хасково за празника

Поздрав към жителите на град Хасково, по повод празника на града отправи Тихомир Георгиев – регионален лидер на Коалиция „Български възход” и водач на листата за участие в парламентарния вот. За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя с празника на нашия град, се казва в неговото обръщение.

Нека в този светъл ден преди всичко благодарим на нашия небесен  покровител, Света Богородица, за това, че бди над нас, че ни превежда през трудностите, че е нашият застъпник пред Бог и го моли да ни дари с всичко, което ни е потребно за земния живот, каза Тихомир Георгиев.

Тази година празнуваме свободни от ограниченията, наложени ни от пандемията. Но дори и в тържествения ден не можем да се откъснем от усещането, че светът вече е по-различен, неспокоен и тревожен, че неизвестността не ни дава възможност уверено да планираме действията си… От друга страна, българският народ и хасковлии са преживели много, преминали са през тегоби и изпитания, за да ни завещаят това, което имаме днес. Били са единни и сплотени, находчиви и предприемчиви, вярващи и силно обичащи Отечеството и родния си град. Това е, от което имаме нужда днес. Единствено християнските и общочовешките ценности и добродетели, взаимната подкрепа помежду ни, стремежът към общото благо и преуспяване могат да ни обединят и да ни направят по-силни, се казва в приветствието на Тихомир Георгиев.

Благодаря Ви, хора от Хасково по произход и дух, за делата и идеите, за усилията и приноса градът ни да става все по-добро място за живот, работа и творчество. Длъжни сме да бъдем упорити и да не се предаваме пред трудностите – заради паметта на нашите деди и заради бъдещето на нашите деца, добавя още водачът на листата на Коалиция „Български възход”.

Празник на минералната вода предстои в община Минерални бани

Празник на минералната вода, здравето и красотата ще се проведе от 16 до 19 септември т.г. в община Минерални бани. В рамките на проявата ще се състои и Петия фолклорен фестивал на клубовете за народни танци. Организатори на проявата са община Минерални бани и Сдружение „Фолклорен клуб Славяни”.

Началото ще бъде поставено от 09,00 часа на бул. „Васил Левски”, до църквата, където ще има забавни спортни игри. Успоредно с това ще се проведе и Рисуване на асфалт на паркинга пред общината. В 10,00 часа ще започне Детското утро „Бъди звезда”, включващо детски арт работилници под мотото „С дъх на море”, конкурс за таланти, детски състезателни и музикални игри, рисунка на лице, забавни снимки с герий-изненада, много награди и изненади за всички участници. Водещи ще бъдат Хриси и Гери, а мястото е Лятната сцена в националния курорт.

В 18,30 часа отново на Лятната сцена ще започне Празничният концерт с участието на Общинския център за танцово изкуство „Галаксико” – Димитровград, с ръководител Тихомир Митев и формация „Звезди” с ръководител Димчо Делев и солист Росица Делева. Вечерта ще завърши с хоротека на открито.

С пресъздаване на древния ритуал „Виното на Сабазий-Загрей” от 10,00 часа ще започне съботната програма на празника. В 12,30 часа ще бъде официалното откриване на обновената обществена минерална баня. Веднага след това е дефилето на участниците във фолклорния фестивал „С хоро на гроздобер”. Фестивалната програма ще продължи до 18,30 часа, след което ще има надиграване за титлата Мис и Мистър фестивал, връчване на грамоти за участие и изненади със специални награди.

От 19,30 часа започва концертът с участието на местни групи и изпълнители и Ансамбъл „Звездица” – Димитровград. В 20,00 часа е празничният концерт на оркестър „Фолкпалитра” с гост солистка Ваня Вълкова. Вечерта ще завърши със слово на кмета на община Минерални бани, г-н Мюмюн Искендер и празнична заря.

В неделя от 11,00 часа на Лятната сцена ще се проведе открит урок по разучаването на две нови народни хора.