12 художници рисуват на международния пленер в Созопол

12 доказани и ярки имена в съвременната живопис от България и чужбина ще рисуват, вдъхновявани от морето и архитектурата на Созопол до 5 до 12 септември. Известната българска художничка и организатор на събитието, Ангелина Недин ще бъде и куратор на представителната изложба, в която ще бъдат представени творбите на авторите. 

Аглика Гайтаникова, Вахит Акан, Владимир Запрянов, проф. Зелиха Агджаоглу, деканът на факултета по Изящни изкуства към Анадолския университет в Турция, Камбер Камбер, проф. Мелиха Тюзюн – декан към Тракийския университет в Одрин, Милена Костуркова, Огнян Кузманов, Петя Папазова, Стефан Чурчулиев и Христо Николов са сред доказаните автори, които са включени в селекцията на VII издание на международния пленер на Недин „Созопол“.

Премиерата ще се състои на 11 септември, неделя от 18.00 часа в откритото пространство срещу Амфитеатъра в Стария град. За разлика от предходни издания, когато преобладаваха доказани имена от руската и френската школа, този път фокусът е върху автори от Южната ни съседка. „Турция се развива изключително динамично в тази посока и заема все по-категорично място сред ярките творци на световното визуално изкуство. Затова за нас е чест, че тази година успяхме да привлечем толкова добри художници и силни фигури в съвременното изкуство“, сподели Ангелина Недин.  Пленерът „Созопол“ през годините е събирал множество световно известни живописци, а заедно с тях и едни от най-големите колекционери и галеристи на Европа.

Стефан Янев стартира предизборната кампания на „Български възход” в Хасково

Стефан Янев откри предизборната кампания на Коалиция „Български възход” в Хасково. Той бе посрещнат от Тихомир Георгиев – областен координатор и водач на листата за народни представители в Хасковска област. Тук бе и бившият министър на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство на Стефан Янев – доц. д-р арх. Виолета Комитова.

„За мен е чест  и привилегия да застана пред вас и да присъствам на представянето на хасковската листа, която несъмнено е оценена вече като една от най-добрите и аз вярвам в това, защото, когато се запознах с хората в тази листа видях професионалисти,  които с въображението си със стремежите си са в състояние наистина да решават проблемите, каза Стефан Янев.

Нашата скромна амбиция, като нова партия е не да създаваме политици, а да създаваме държавници”, заяви бившият служебен премиер и лидер на Коалиция „Български възход” генерал Стефан Янев. С какво се отличаваме, с това че идентифицираме един проблем за който говоря вече повече от година. Това е проблемът, че в българската политика липсва онази връзка, която би трябвало да има между гражданското общество и партиите. Когато решихме да създадем партия „Български възход”, ние поехме именно тази изключително тежка и трудна задача, която имаме стремежа да реализираме, а именно партия „Български възход” да бъде партия на гражданите, да бъде в постоянна връзка с тях, така че да чува най-добре техния глас, техните проблеми и да търси решения за техните проблеми. Това е, което предлагаме на българските граждани. На практика мога да го кажа и по друг начин – много хора предпочитат да плуват по течението, аз на всички членове и съмишленици на партия „Български възход” казвам, че нашата мисия е да плуваме срещу течението, т.е. в една лодка сме и всички сме на греблата. Гребем срещу течението и това е нашата мисия и нашето верую.

Генерал Стефан Янев, който е сред най-популярните и харесвани български политици, заедно с кандидатите за народни представители на Коалиция „Български възход” от 29-ти многомандатен избирателен район Хасково разговаря със симпатизанти пред Драматичен театър „Иван Димов” в Хасково.

Генерал Стефан Янев презентира и основните тези, на които коалицията залага. На първо място това е демографската политика. От „Български възход” ще работят за стимулиране на инвестициите с цел създаване на работни места. Система от икономически мерки за повишаване на раждаемостта, атрактивни условия за връщането на българите от чужбина. Вторият приоритет е справедливата данъчна система, запазването на плоския данък за гражданите, малките и средни предприятия и прогресивно подоходно облагане за всички, които ползват обществен ресурс. Според генерал Стефан Янев са наложителни и реформи в администрацията – задължително конкурсно начало и мандатност на всички длъжности в обществения сектор.

Формално сме в коалиция с още три партии – това са Партията на зелените, Български земеделски съюз и Партия „Свобода”. С още две партии имаме споразумения за съвместни предизборни действия. Това са Партия АБВ и Съюз на свободните демократи. Какъв е смисъла на тази коалиция, на това образование от партии, които  си имат своя профил, своите предпочитания в една или друга посока и съответно техните последователи. Смисълът е прост – трябва да търсим решения, които са в интерес на българските граждани и българския бизнес. И колкото сме по-обединени в търсенето на такива решения, по лесно ще стигнем до тях.

В края на посещението си генерал Стефан Янев разгледа изложението за ретро автомобили на площада в областния град.

Коалиция „Български възход”  е №15 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление!