Започна строежът на новия корпус на ОДЗ „Камбанка” в Мъглиж

В град Мъглиж започна пристрояване на двуетажен корпус към ОДЗ „Камбанка“ и изграждане на прилежащата инфраструктура, след като необходимите за това средства бяха отпуснати от Министерството на образованието и науката. Това каза кметът на общината д-р Душо Гавазов. Той добави, че 600 000 лева безвъзмездна финансова помощ са осигурени по програмата на министерството „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища (2020-2022 г.), модул 1 –„Изграждане на нови сгради за детски ясли и детски градини, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи“. Основната цел на проекта е осигуряване на равен достъп за всички деца от 4-годишна възраст до предучилищно образование в общинската детска градина в Мъглиж. По този начин ще бъде преодолян недостигът на места в детското заведение; ще се осигури здравословна физическа среда за децата, както и възможност да получават предучилищното си образование в близост до тяхното местоживеене. Пристрояването на детска градина „Камбанка“ в Мъглиж бе един от ангажиментите в предизборната програма на кмета на общината д-р Душо Гавазов.

Стефан Янев: Дайте шанс на дипломацията за войната в Украйна

„Войната може да ескалира до непредвидими граници. Затова казвам: Дайте път на дипломацията, защото алтернативата е непредсказуема“, заяви Стефан Янев на среща със симпатизанти във Видин.

Попитан за коментар на последните събития около войната в Украйна, лидерът на „Български възход“ коментира: „Аз бих се фокусирал върху думите на Путин „частична мобилизация“. Мобилизацията е първият признак за обявяване на истинска война. Путин вероятно е на път да обяви война. Това е заплаха и за нашата национална сигурност. В думата „частична“ се съдържа този елемент, който позволява все още дипломация. И най-лошият мир е по-добър от всяка война“. Според Янев сме в безпрецедентна ситуация на прекрояване на граници и нарушаване на договори. „Агресорът е Путин, агресорът е Кремъл, а не руският народ. Това трябва да бъде много ясно като разграничение. Ние подлагаме под санкции всичко – и агресора Кремъл, и руския народ, и руската култура“.

От партия „Български възход“ са категорични, че България не трябва да признава резултатите от референдума в Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, защото те се провеждат в условия на окупация. „Ние сме за нови ядрени мощности в Козлодуй и Белене, удължаване максимално срока на въглищните централи и стопиране на зелената сделка в Европа“, каза Янев в Козлодуй, който също бе част от предизборната му обиколка. „Възходът на България не е възможен без баланс в политическите отношения“ – така Стефан Янев обясни факта, че не поставя червени линии и е готов да разговаря и да работи с всеки, който отстоява националния интерес.

Коалиция „Български възход” е №15 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление!