Система за видеонаблюдение поставиха в Чирпан

Представена бе системата за видеонаблюдение на възлови места на територията на гр. Чирпан. Официално представяне на интегрираното решение на системата за видеонаблюдение на възлови места на територията на гр. Чирпан се проведе на 21.09.2022 г. в мониторинг центъра в сградата на РУ-Чирпан в присъствието на Ивайло Крачолов, кмет на община Чирпан, главен комисар Атанас Илков, директор на Главна дирекция „Национална полиция“, старши комисар Николай Колев, директор на ОДМВР-Стара Загора. Проектът е финансиран със средства на Община Чирпан. Системата за видеонаблюдение ще осигури постоянно видеонаблюдение на 11 фокус точки в централната част и входно-изходните артерии на града, с цел подпомагане съблюдаването на правилата за движение по пътищата и обществения ред, и повишаване безопасността на жителите, и гостите на града. Фокус точките са определени по препоръка на РУ-Чирпан след направено обследване на комисия от представители на полицията и общината. Със самото изграждане на системата са предвидени два центъра за мониторинг и контрол в сградата на Община Чирпан и в РУ-Чирпан.

Играят „Епопея на забравените” за „Български възход” в Хасково

Днес от 19,00 часа играят „Епопея на забравените” за „Български възход” в Хасковския драматичен театър. Коалиция „Български възход” в Хасково е откупила спектакъла за своите симпатизанти. Това сподели водачът на листата на „Български възход” за Хасковска област Тихомир Георгиев.

В спектакъла участват актьорите Иванка Шекерова и Стефан Цирков.
„Епопея на забравените” е протест срещу следосвобожденските нрави, когато боричкането за облаги, привилегии и забогатяване започва да засенчва делото на мъчениците за нашата свобода – Левски, Бенковски, Каблешков, Опълченците на Шипка. Затова и аз правя тази епопея, казва патриархът на българската литература.

Нещо да се е променило през последните години? Същите нрави за облаги, за власт… Трите думи на заглавието изчерпват повода за написването и философското зърно на творбата:епопея на героизма и саможертвата, добавя Стефан Цирков. Началото е от 19,00 часа, а след това ще има среща с бившия служебен премиер и лидер на Коалиция „Български възход” – генерал Стефан Янев. Това информира водачът на листата в Хасково Тихомир Георгиев. След това ще има и концерт на Фолклорен ансамбъл „Южняци” към НЧ „Пейо Яворов”

Коалиция „Български възход” е №15 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление!