Фотоволтаична централа ще строят в Долно Черковище

Фотоволтаична централа ще строят в Долно Черковище. Дирекция “УТТООС” при община Стамболово  уведомява  всички  заинтересовани страни, че в дирекцията  е  постъпила преписка да се изготви Комплексен Проект за инвестиционна инициатива за обект: „Изграждане на фотоелектрическа електро централа /ФЕЦ/ с кабелни линии в УПИ I, кв.18 по плана на село  Долно Черковище, община Стамболово. Проекта ще съдържа: Подробен Устройствен План – План за Застрояване (ПУП-ПЗ), Специализирана план схема  и Работни Проекти в  УПИ I, кв.18 по плана на с.Долно Черковище, общ.Стамболово, обл.Хасково. Настоящето обявление да се счита за съобщение по чл.128 ал.3 от ЗУТ и в 14 дневен срок от обявяването, заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинска администрация стая №131 ет 3.

Задържаха крадци на дарения и църковна утвар от два храма в Мъглиж

Задържаха крадци на дарения и църковна утвар от два храма в Мъглиж. За броени дни криминалисти разкриха извършители на кражби от храмове. Работата на полицейските служители започнала след получен в полицията сигнал на 15.09.2022 г. за кражба на кутия за дарения от храм в Мъглиж, съдържаща неустановена сума пари и друг сигнал от 20-ти септември за  кражба от храм в Мъглиж на друга кутия за дарения, съдържаща неустановена парична сума и меден купел. В РУ-Казанлък се води досъдебно производство. Двама жители на Мъглиж на 24 и 27 години са установени като извършители на кражбите от полицейски служители. Двамата мъже са задържани.

Поставят фотоволтаици на сградата на община Минерални бани

Предстои изграждането на фотоволтаични електрически централи за собствени нужди върху покривните конструкции на няколко общински сгради в Минерални бани. Фотоволтаици ще се изграждат върху сградата на общинска администрация, СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Минерални бани, СУ „Христо Ботев“ в Караманци, сградата за обществени услуги в Минерални бани и детска градина „Снежанка“ в общинския център. За целта от кметството вече обявиха обществена поръчка за изготвяне на работни проекти. Прогнозната й стойност е 30 000 лв. без ДДС, а офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 5 октомври.

Коалиция „Български възход” представи листата си в Хасково със стил

Коалиция „Български възход” в Хасково представи листата си пред своите симпатизанти с истински стил. За целта тя бе откупила спектакъла на Хасковския драматичен театър „Епопея на забравените”. Актьорите Иванка Шекерова и Стефан Цирков завладяха публиката със своето изпълнение. „Епопея на забравените” е протест срещу следосвобожденските нрави, когато боричкането за облаги, привилегии и забогатяване започва да засенчва делото на мъчениците за нашата свобода – Левски, Бенковски, Каблешков, Опълченците на Шипка. Затова и аз правя тази епопея, казва патриархът на българската литература Иван Вазов.

След това на сцената се качиха всички кандидати за народни представители от листата на „Български възход” за Хасковска област. Тук бе и бившият министър на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство на Стефан Янев – доц. д-р арх. Виолета Комитова. С усилията на генерал Стефан Янев и много наши приятели успяхме да съставим листи и да развием дейност на новата партийна формация  Това са хората, които бяха избрани от вашата местна общност, този принцип е приложен навсякъде. Издигаме хора, които са от съответните региони и които живеят и работят в съответните градове и области. Искаме да променяме нещата в държавата, искаме да са защитени националните интереси на нашата държава, които за мен представляват сбор от интересите на гражданите и на бизнеса, каза г-жа Виолета Комитова.

Докато слушах този уникален спектакъл „Епопея на забравените” си припомних миналото на българския народ. Толкова тежки времена сме преживели, през такива изпитания сме преминали, но сме намирали сили да възкръсваме, да отстояваме българското в нас, да отстояваме националните си ценности, семейството, религията, българския език. И въпреки всичките трудности през които сме преминали, едни от които са най-зловещите, описани в „Епопея на забравените”, ние сме останали българи, ние искаме да бъдем българи, ние си харесваме държавата, нашите традиции, харесваме нашата история и земята на която живеем и затова искаме да останем такива. Това е същността на партия „Български възход”, която ще се бори за т.нар. национален консерватизъм, каза още г-жа Комитова. Това обединява защита на националните интереси, на българската държава, на българските граждани, на българския бизнес. А консерватизъм е съхранението на националните ни традиции, на семейството, на вярата, на религията, на образованието и всички ценности, на които са ни учили нашите деди, нашите майки и ние съответно трябва да ги дадем на нашите деца.

Основен враг на партия „Български възход” е глобалния либерализъм. Считам, че ние като държава и като нация, а и не само ние, става въпрос и за много европейски държави загубиха себе си в периода на глобалния либерализъм. Днес вече много европейски народи живеят по-зле, отколкото преди 30-40 години благодарение на глобалния либерализъм. Много от тези народи, сред които сме и ние, осъзнават, че е настъпило време да се върнат към националните си ценности. И първата бяла лястовичка вече е на лице, видяхте правителството на Италия, което дойде с нагласите и ценностите, които ние споделяме. От т.нар. глобален либерализъм в основата на който стои човешката алчност за повече богатства, за натрупване на капитали и власт, да се спечели ако е възможно цялото земно кълбо, ние загубихме себе си. Дойде време да се върнем, да се намерим, да стабилизираме корените си и да възвърнем всички хубави неща, които имаме в нашата прекрасна България. Дълбоко вярвам, че с хора като тези, ние ще можем да променяме нещата, но също така съм дълбоко убедена, че без всички вас, ние не можем нищо да променим. Затова ви благодаря за подкрепата и ще разчитаме в бъдеще на вас, каза още Виолета Комитова.

След това на сцената се качиха танцьорите от фолклорен ансамбъл „Южняци” сред които бе и водачът на листата на коалиция „Български възход” за хасковска област Тихомир Георгиев. След края на концерта, той успя да намери сили да цитира една мисъл на Филип Кутев: „Фолклорът е нещо много просто, но се иска голяма култура, за да го разбереш”. Иска ми се и с политиката да е така, добави Тихомир Георгиев.

Коалиция „Български възход” е №15 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!