Община Чирпан ще ремонтира Домашния социален патронаж

Община Чирпан ще кандидатства с проект пред Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика. По проекта се предвижда да бъде ремонтиран изцяло първият етаж на Домашния социален патронаж, където се намират кухнята, складовите помещения, коридори и един санитарен възел.

Ще бъдат подменени фаянсови плочки, врати, дограма, изцяло ще бъде обновен санитарния възел. Проектът е на обща стойност 59 225 лв. с ДДС. Задължително условие от страна на Фонд „Социална закрила” при кандидатстване е собствено участие от страна на кандидата в размер на минимум 10 % от стойността на проекта, а финансирането от Фонд „Социална закрила” е в размер до 50 000 лв. с ДДС.

Само 12 са бездомните кучета в община Стамболово

12 са бездомните кучета в община Стамболово, показва извършеното там преброяване. Три от безстопанствените кучета са в Стамболово, по две са в Лясковец, Долно Черковище, Голям Извор, а по едно в Рабово, Малък Извор и Силен. Изготвен е списък на бездомните кучета, който включва и приблизителна възраст, видимо здравословно състояние, маркировка за извършена кастрация. Преброяването е извършено в периода септември – ноември и е във връзка с програмата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета. При него се отчита всяко куче на обществено място без видимо присъствие на собственик.

Хандбалистките на „Топлика” Минерални бани победиха Хасково

Феновете на хандбала изпълниха спортна зала „Вълчо Даскалов“ в комплекс „Спартак“ за дербито от женската „Б“ група между Хасково и „Топлика“ (Минерални бани).

Гостуващият отбор победи с 48:34 (22:14). Срещата започна равностойно, но постепенно „Топлика“ натрупа аванс и така стигна до успеха. В състава на Хасково имаше отсъстващи състезателки. Съдийки бяха хасковлийките Пламена и Кремена Георгиеви. В началото на срещата хандбалистките на двата отбора бяха зарадвани с червени рози. Първенството започна на 24 октомври, когато „Топлика“ постигна две победи в Поморие, а Хасково записа победа и загуба. Следващият турнир ще е на 3 декември в Хасково. В края на ноември двата отбора ще се срещнат отново в турнира за Купата на България.