Започна основен ремонт на четири улици в Черноморец

Основни ремонти започват на четири улици в Черноморец. Това са ул. „Александър Пушкин“, „Велека“, „Георги Кондолов“ и „Родопи“. До този момент тези отсечки са били в изключително лошо състояние. Стойността на договора е за над 680 000 лв. с ДДС. 

„Основен ремонт на улиците с тротоарна мрежа. На някои места има и кърпежи само, но по-голямата част е основен ремонт. Ще се слага подложка, ще се слага асфалтов слой. В част от улиците между 8 см. и 10 см. ще има асфалтов слой, отдолу ще има подложка 20 см. – 30 см.“, поясни кметът на Созопол Тихомир Янакиев. До началото на летния сезон се очаква две от улиците да бъдат готови, а другите две – до началото на есента, допълни кметът. Отводняването на дъждовните води в района на улиците ще бъде решено чрез подобряване на надлъжните и напречните наклони, реконструкция на съществуващи и изграждане на нови отводнителни съоръжения. Планираните за ремонт участъци са:

Ул. „Ал. Пушкин“ в участъка от  O.T.134 – O.T.175 – O.T.174

Ул. „Велека“ в участъка от ул. „Братислава“ до ул. „Тракия“

Ул.  „Георги Кондолов“ в участъка от  ул. „Ал. Пушкин“ до ул. „Велека“ Ул. „Родопи“ от О.Т.250 до О.Т.5

„Един GISSEN броди из Европа” в Музея на GISSEN

Фотоизложбата „Един GISSEN броди из Европа” представя от днес Музея на GISSEN. / gissenartmuseum.wordpress.com / . Това е петата артистична проява на GISSEN за тази година след плакатите „24 Art Posters”, карикатурите „BG Power”, която се появи през февруари. Графиките „Балансиране по вертикала” бяха представени в началото на март, а през април GISSEN показа стилната живопис “Градината на един будистки монах”

Фотоизложбата „Един GISSEN броди из Европа” е само намигване към „призракът на комунизма”, споделя авторът. Първата половина от нашия живот премина зад “желязната” завеса и затова сега имаме какво да компенсираме. Фотосите са подбрани от различни градове и държави по време на странстванията ми из Европа и идва да покаже, че ние не сме онзи “призрак”, с който все още ни оприличават, а в много случаи потенциалът ни е по-голям от този на европейците, сподели артистът.

Най-успешните фотографски проекти на Живко Тенев – GISSEN до този момент са „Един град – две лица” /2008/, „Рабово – хлябът на боговете” /2010/, „Виното на Сабазий” /2012/, „Българският Холивуд” /2014/, „GISSEN: Antwerp – 14:00” /2018/, „Изгубен в Дубровник” /2019/, „Будва… удва… два-а-а!” /2019/, „С Ксенофонт на Метеора” /2019/, „Земята на Ван Гог” /2020/, „NIHIL SINE DEO” /2020/, „Париж си заслужава един GISSEN” /2020/, „Аз съм Амстердам” /2021/, „Един момент, Созопол!” /2021/, „Дайте шанс на Балканите!” /2021/, „Смях от обектива” /2022/, „Жеравна, насаме!” /2022/ и “Една нощ в Лувъра” /2022/. GISSEN е един от най-креативните съвременни артисти в България с респектираща творческа биография. През последните 15 години авторът е представил над 160 свои изложби – живопис, графика, рисунка, карикатура, плакат, запазена марка и фотография. Има участия в повече от 120 международни салони на карикатурата на четири континента. Печелил е награди в Италия, Сирия и Китай. Характерното за GISSEN е това, че от 2007-ма година насам, представя своите продукции единствено във виртуалното пространство, а от 2021 година последните от тях неизменно се превръщат в част от Музея на GISSEN.