Двудневен траур заради загиналите при катастрофата в Стамболово

Община Стамболово отбеляза паметта на тримата загинали при тежкото пътно-транспортно произшествие в Родопската община. Юзджан Мухлис Сербест, Каан Ватан Север и Галип Маргаритов Николов загинаха при тежката катастрофа край село Пчелари. Със заповед на кмета на общината Аднан Йълдъз бяха свалени наполовина знамената на всички обществени сгради и отменено провеждането на развлекателни мероприятия.

Тежкото произшествие е станало край село Пчелари. Около 03,00 часа преди отбивката за селото е самокатастрофирал лек автомобил Мерцедес. Колата се е движила в посока Стамболово. На завой е излязла от пътя, ударила се е последователно в две дървета и е спряла в нива. Двама от пътуващите в колата са загинали на място, а третият е починал в линейката на път за болницата. Причините за тежката катастрофа се изясняват.

ОбС – Минерални бани проведе 31-во редовно заседание

Тридесет и първото си редовно заседание проведе Общинския съвет в Минерални бани от 10,00 часа днес. То се състоя в заседателната зала на Общинския съвет. В проекта за дневен ред първоначално бяха заложени 7 докладни записки, но преди началото на заседанието председателят на местния парламент Мехмед Лятиф предложи към тях да бъдат добавени 4 нови.

Сред по-важните решения бяха приемане на промени в Наредба 9, касаеща опредеянето и администрирането  на местни такси и цени на услуги в община Минерални бани, както и актуализация в поименния разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2023 г. Сред останалите проекти за решения бяха отпускане на еднократни финансови помощи, отдаване под наем на имоти, публична общинска собственост чрез публичен търг с явно наддаване и разпродажба на имоти частна общинска собственост чрез публичен търг с явно наддаване. Местните парламентаристи гласуваха и актуализиране структурата на общинската администрация по предложение на кмета Мюмюн Искендер, както и актуализация на месечната заплата на управителя на общинското предприятие “Стройкомерс” ЕООД.