Ръководството на община Чирпан уважи празници в Сърбия

Председателят на Общински съвет – Чирпан Вълчо Николов и зам.-кметовете Янко Топалов и Иван Станчев участваха в празничните събития в сръбската община Пантелей.

Те поднесоха поздравите на кмета на Чирпан и на жителите на нашата община. Делегацията бе поканена от кмета на община Пантелей Наташа Станкович в честванията на патрона им Свети Пантелеймон. В двудневната визита бяха обсъдени теми за развитие на партньорството между общините. През м.септември в Чирпан ще пристигнат представители на сръбската община за участие в икономическия форум, който подготвя Община Чирпан.

В община Тунджа отбелязаха Световния ден на младежта

С доброволческа инициатива младежи от с. Безмер и с. Веселиново отбелязаха Международния ден на младежта. В навечерието на празника те се събраха в с. Безмер, за да освежат площадното пространство, като подготовка за Международния младежки фестивал „Тунджа – творчество и иновации“.

Инициативата е на младежи от с. Безмер, НЧ „Светлина – 1928“ и кметство с. Безмер, а община „Тунджа“ осигури необходимите материали. Младежите боядисаха с лак пейките, помогнаха за премахване на изсъхнали дървета, оплевиха розите, подготвиха пространство за цветя и участваха в пръскането на плочките с препарат срещу трева. След добре свършената работа младите хора бяха поканени на „беседка парти“. Производител на дини от с. Безмер подари на младите хора вкусна и сладка диня, а кметът на селото Росен Русев ги почерпи със сладолед. Заедно с читалищния секретар Росица Кралева те поканиха младежите да се включат в Международния младежки фестивал „Тунджа – творчество и иновации“, който ще се проведе на 16 септември.