Концертите в Ардино на сцена проектирана в Минерални бани

Празничните концерти в град Ардино тази година се проведоха на новоизградената атрактивна сцена от фирма Кармен 2000 от Минерални бани. Известните поп-фолк певици Глория и Десислава изнесоха концерти в рамките на традиционните Дни на Ардино – 2023.

Двете изпълнителки завладяха сърцата на многобройните си фенове в Ардино с най-популярните си хитове. Многохилядната публика, която беше напълнила централния площад, пяха заедно с певиците и ги аплодираха бурно след всяко изпълнение. След края на концертните програми Глория и Десислава бяха окупирани от ардинските си почитатели, които искаха да се снимат с нея. Те не разочароваха нито един свой фен и се снимаха с всеки един от тях. Не пропуснаха да раздадат и автографи. Концертните програми на Глория и Десислава е осъществиха благодарение на поканата от ръководството на община Ардино, за което двете изпълнителки отправиха своите искрени благодарности лично към кмета инж. Изет Шабан.

Цветната каскада създаде нова визия на община Минерални бани

Цветната каскада в община Минерални бани промени коренно облика на общинския център. Идеята е туристите да виждат красивите неща и да се връщат отново и отново при нас, сподели кметът на общината Мюмюн Искендер, който бе инициатор за реализацията на проекта.

Изцяло бе реновирана пешеходната алея, намираща се от източната страна на Общинската администрация. Цветната каскада е една от емблемите на Минерални бани и в проекта за реновирането е включено изграждането на нови постаменти за цветя, както и уникални сухи фонтани, които са разположени в редица пред сградата на общината. Украсата е акцент, както за самото кметство, така и цветната алея, обясни главният архитект на Минерални бани – Димитър Стоев. Сухите фонтани са последен писък на модата и характерното за тях е, че водата тече и сякаш изчезва, но всъщност циркулира и се харчи по-малко, обясни той. Различни цветни лампи осветяват пешеходната алея през нощта и създават феерична атмосфера на разхождащите се по нея местни жители и туристи, които стават все повече през последните години.

На последната снимка можете да видите как изглеждаше пространството пред общинския център преди реновирането.