Празник на виното „Винониада” организират в село Винарово

Празник на виното „Винониада” ще се проведе на 11 ноември в чирпанското село Винарово. Организатори на проявата са община Чирпан, кметството в село Винарово и НЧ „Св. св. Кирил и Методий”. В програмата са предвидени фолклорно надиграване, винено изложение, изложба на фотографа Христо Крачолов, кулинарен конкурс и концерта на оркестър „Първомай”. Началото на празника ще бъде дадено в 11,00 часа.

Станчо Ставрев е новият кмет на община Тунджа

Новият кмет на община Тунджа е Станчо Ставревот местната коалиция „България на регионите“ („България на регионите“, „Има такъв народ“, ВМРО-БНД, „Левицата!“). Той получава 55,34% подкрепа или 5538 гласа, показват данните при 100% обработени протоколи от Централната избирателна комисия.

Ставрев бе заместник-кмет на община Тунджа 13 години, а след това и депутат в 45-ото Народно събрание. Сред приоритетите му са решения за лошото състоянието на водопреносната, уличната и пътната мрежи, на проблемите с отпадъците и битовия шум. Според него през последните четири години община Тунджа бе в поредица от кризи. Негов опонент на балотажа бе Георги Георгиев, издигнат от коалиция „БСП за България“. Той управлява община Тунджа в продължение на 20 години, пет последователни мандата. Георгиев получи на втория тур 43,47% или 4350 гласа. Сред най-сериозните проблеми в общината той също открои ВиК мрежата и разкопаните след аварии улици. „Не подкрепям никого“ са избрали 119 гласоподаватели или 1,19%. Право на вот имаха 18 780 жители на община Тунджа, която е една от малкото в страната, съставени само от села – 44 на брой.

Стамболово обяви конкурс за снимки от общината

Общинска администрация Стамболово обявява фотоконкурс за снимка с изгледи на всяко село от общината. В инициативата могат да се включат любители и професионалисти, не е задължително да живеят в община Стамболово, стига да са направили хубава снимка на някое от нашите села.

Препоръчително е снимките да са с размер по-голям от 2000х1500 пиксела и да бъдат придружени от име и фамилия, телефон за контакт и възраст. Снимките се приемат до 20 ноември 2023 г. на имейл адрес kmet@stambolovo.bg Материални награди не са предвидени. Наградата ще е моралното удовлетворение снимката да бъде в календара на общината за 2024 г.