Елхата в Ардино грейва на 8 декември

На 8 декември (петък) от 17.30 часа ще грейнат тържествено светлините на Коледно-новогодишното дърво в Ардино. За поредна година празнична премяна ще получи жива елха с височина над 10 метра, която се намира пред сградата на НЧ „Родопска искра“. 

Светлините на празничното дърво ще бъдат запалени от кмета на общината инж. Изет Шабан и децата на Ардино. А преди това ще има програма с участието на детска театрална школа „Светулки“ към ЦПЛР – ОДК, детски танцов състав към НЧ „Родопска искра“ и рецитал на ученици от СУ „Васил Левски“. Празничната програма на Община Ардино през целия месец декември е наситена с разнообразни събития с участието на всички културни институции.

Преди Коледа голямото сърце в Минерални бани отново е препълнено

В дните преди Коледните празници Голямото сърце в Минерални бани отново е препълнено с пластмасови капачки. В него се събират всякакви капачки от вода, безалкохолни напитки, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори и пластмасовата среда на шоколадовите яйца.

Събраните пластмасови отпадъци се предават за рециклиране, а средствата Община Минерални бани дарява за благотворителност.