Турнир по хокей на трева се проведе в Харманли

IV турнир за Купата на „Вълците“ по хокей на трева се проведе в рамките на два поредни дни – събота и неделя на спортното игрище в парк „Димана Данева“. Той бе част от празничната програма за Деня на Харманли – 2 май. Организатори са СК „Вълците“ и община Харманли. Отборите се състезаваха в две възрастови групи: Деца до 12 години и Момичета и момчета до 14 години.

В Минерални бани ще честват Възкресение Христово

На 3 май – Разпети петък в църквата „Свети Георги“ в Минерални бани от 13,00 часа бе отслужено изнасяне на Светата плащеница и опело Христово. На Велика събота църквата ще е отворена от 18,00. В 23,30 часа ще се състои Посрещане на Христовото възкресение и раздаване на благодатния огън, информираха от църковното настоятелство.

На Великден църквата ще е отворена от 09,00 до 12,00 ч. По случай храмовия празник на църквата „Свети Георги“ в Минерални бани на 6 май от 09,00 ч. ще бъде отслужена Света литургия. От 10,00 часа ще има молебен с водосвет и благословение на хлябове. От 11,00 часа ще започне празнична програма, казаха още от църковното настоятелство.