11-годишен ардински шахматист втори на турнир в Джебел

11-годишният състезател от школата по шахмат към читалище „Родопска искра“ в Ардино Аксел Мурад, с треньор Еминали Салиф се класира на второ място на шахматния турнир в Джебел, който се проведе в рамките на спортните прояви на 19 май – Ден на демокрацията и в реализация на дейностите по проект „Джебел на младите – активни и будни“.

В надпреварата участие взеха 11 шахматисти, сред които бяха още двама състезатели от Ардино – Мерт Сали и Арал Танер. Те се представиха успешно и получиха своите грамоти за достойното си участие. Победител в турнира стана Венелина Бобова, а трети е Енвер Насуф.

Малките борци от Караманци с два бронзови медала от държавното

Завърши Държавно лично отборно първенство по борба за деца, родени 2013-2014г. Тефик Тефик  от Спортен клуб по борба „Буря“ – Караманци се класира на трето място. Това информира треньорът на клуба Джейхан Тефик.

Есад Ердоган достигна до 5 място в своята категория. Мерджан Касим. Атакан Ремзи и Тимур Метин не можаха да достигнат до призовите места в състезанието. При по.големите Айдън Айдън спечели бронзов медал от Държавното първенство, каза още Джейхан Тефик.